Integrál pszichológia szak  ›   Tanáraink

Tanáraink

Egedi-Kovács Melinda

Egedi-Kovács Melinda Budapesten született  1973-ban. Felszentelt hindu pap, író és művész, a Védikus Alkímia alapítója. A Magyar Iparművészeti Egyetemen grafika szakos hallgatóként végzett  1998-ban, emellett  három évig vallástörténetet és keleti filozófiát is hallgatott. Az athéni School of Fine Arts egyetemen festőművészetet tanult.

1998-ban, az egyetem utolsó évében egy intenzív behatás eredményeképpen egyik pillanatról a másikra testen kívüli  élménye volt. Ezt hónapokon át tartó látomások, jelenések követték. Médiumként vált ismertté, azonban nem szívesen azonosult ezzel a szereppel. Külföldre utazott, a görög szigeteken töltött  egy évet, miközben leírta és megfestett e vízióit. Ekkor hozta meg a döntést, hogy életét a metafizika mélyebb megismerésének szenteli, ezért huszonnégy évesen egy nyugat-bengáli hindu misszió tagjai közé kért és kapott  felvételt, és letette a mahávrata fogadalmat.

Rendszeresen utazott  Indiába tanulni és lelki gyakorlatokra. 2002-ben bráhmanánívá, hindu pappá szentelték. Tíz éven át tanulmányozta a forrásműveket valamint a jóga több irányzatát, a bhaktit, a tantrát, a szánkhja filozófiát, az advaita-védánta filozófiát és a szanszkrit nyelvet. Részt vett  a misszió magyarországi kisegyházának és ásramájának megalapításában és oktatói tevékenységében. Rendszeresen tartott  spirituális témákban előadásokat, részt vett  televíziós műsorokban és fesztiválokon. Emellett  indiai bhadzsanákat és mantrákat adott  elő és ezeket Inner fulfillment (Belső beteljesülés) címmel kiadta CD-n Magyarországon és Londonban.

Egyik alapítója és vezetője volt a Mandala-Veda Könyvkiadónak, amely tíz év alatt  több mint kétszáz spirituális könyvet adott  ki. Saját verseskötete Átman dala címmel 2004-ben jelent meg, emellett  rendszeresen publikált az Elixír magazinban és más szellemi témájú kiadványokban.

2006-ban figyelme a nyugati okkultizmus felé fordult, megismerkedett  az európai mágikus és alkimista iskolákkal, valamint az indián, a sámán és a táltos hagyomány módszereit is gyakorolta. 2011-ben a szubtilis csatornák segítségével a Védák korábban tanulmányozott  szövegei új dimenzióban tárultak fel előtte. Ezt követően kezdett  bele abba a munkába, amelynek során az indiai hagyományról lehántotta a kulturális, vallási rétegeket, és a Védák rejtett  kincseit ötvözve a nyugati okkultizmus gyakorlatával, Védikus Alkímia néven rendszerbe foglalta.

2011-ben megalapította a Védikus Alkímia irányzatot és szellemi iskolát, amelynek keretein belül tanít, előadásokat tart.

2016-ban megjelent Bevezetés a Védikus Alkímiába című könyve, amely a könyvsorozat első köteteként a Védikus Alkímia – mint új szellemi önfejlesztő irányzat – alapelveiről szól.

A magánéletben Egedi-Kovács Melinda 2014 óta egy ikerpár, Artemisz és Trisztán édesanyja is.

BLOG Rólunk Aktuális Tanácsadók Integrál pszichológia szak Tudástár Galéria Kapcsolat

Integrál Akadémia © 2002 Minden jog fenntartva
Integrál Impulzus Kft.