Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Barta Géza

Nagyon érdekelnek a legkülönfélébb kultúrák, országok, népek, közösségek. Amikor csak tehetem utazok. Európa legtöbb országába már sikerült eljutnom, de szerencsére Európán kívüli országokba is. Afrikában Marokkóban, a Dél-afrikai Köztársaságban és Zambiában jártam. Dél-Amerikában Peruban és a Galapagos-szigeteken (Ecuador). Ázsián belül pedig Indiában, Kínában, Koreában, Mongóliában, Japánban, Thaiföldön és Bhutánban.

Első diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán szereztem meg, 1995-ben. Ugyanebben az évben helyezkedtem el egy gimnáziumban, ahol szakomnak megfelelően biológiát és földrajzot tanítok.

A TTK-s tanulmányok közben elkezdtem a kulturális antropológia szakot is, ahol később ugyancsak diplomát szereztem.

A biológia-földrajz szakon az erdélyi Bihar-hegység karsztmorfológiájából készítettem el szakdolgozatomat, a kulturális antropológián pedig az észak-kelet-indiai Arunachal Pradesh állam törzsei között végzett terepmunkám adta szakdolgozatom alapját, melynek címe: „A Nap-Hold isten születése”. Munkám a középiskolai oktatás mellett szerteágazó: a digitális tananyagfejlesztéstől, a kulturális antropológiai irányultságú gimnáziumi tankönyv szerkesztésen keresztül, az időnkénti egyetemi (ELTE) óraadásig terjed.”