Integrál Pszichológia Képzés  ›   Tanáraink

Tanáraink

Tóth Andrea Beáta

Pszichopedagógus és iskolafejlesztő, meditációs és relaxációs tanár, szimbólum és transzlégzés terapeuta és Theta Healing® konzulens vagyok 

Gyermekeim: András (2000),  Adél (2004) és Iván (2009). Budapesten élek férjemmel és gyermekeimmel.
1996-tól kétéves kutatóúton Ázsiában vettem részt. Nagyrészt Indiában és Mianmarban éltem, kolostorokban ismertem meg a buddhista meditációt. 2000-ben megalapítottuk a Buddhista Vipassana Társaságot (www.vipassana.hu) és azóta szervezünk rendszeresen meditációs tanfolyamokat.

Kétéves ázsiai tapasztalataim megváltoztatták életemet és felfogásomat. Ott értettem meg, hogy életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet leküzdeni és nem a körülményeim és a körülöttem élő emberek befolyásolásától várhatom a nyugalmat.

Ázsiában tapasztaltam meg a helyiek között, hogy a szülés nem betegség. Hazajövet már tudtam, hogyan szeretném átélni a szülés élményét. Mindhárom gyermekem háborítatlanul született. Nem volt könnyű ezt végigvinnem, először a saját tudatomat kellett megerősítenem. Én császármetszéssel születtem, és generációk óta nem volt példa a családomban a természetes szülésre. De meg akartam törni a családi modellt és hittem, hogy ez sikerülhet. A másik örökségre akkor döbbentem rá, amikor a nagyfiam születése után kétszer is elvetéltem. A családban mindenkinek csak egy gyermeke volt, és én tudattalanul ezt a mintát követtem.

Sokféle örökséget hozunk a születésünk idejéről. Minden ehhez kapcsolódó beavatkozás meghatározó élmény. Ha gyorsítják a szülést, a baba azt éli meg, hogy ellöki magától az anyja. A császármetszéssel született gyermekek nem mennek át a szülőcsatornán, így sokkal nehezebb számukra az anyára hangolódni. Ha a születés után rögtön elviszik a babát, úgy érzi, hogy nem volt értelme küszködni, és hiába tesz valamit, annak nem lesz eredménye. Minél kevesebb beavatkozás történik a szülés közben, annál kevésbé sérül a harmónia. Ezért tartom fontosnak az orvosok tájékoztatását. Éppen ezért vállaltam, hogy egyik felelőse legyek a Születés Hete programjaiban a Nyitott Kórház mozgalomnak.

Az újjászületés tréningeket közösen éljük újra a csoport tagjainak születés élményeit, mert ezek nagyon mélyen belénk kódolt sorsüzenetek. Hatnak a párkapcsolatainkra, szexualitásunkra, szüleinkkel, gyermekeinkkel való kapcsolatunkra, betegségeinkre és a halálunkra is. De nem visszafordíthatatlan sérülések, hiszen vannak olyan terápiás módszerek, amelyek feloldhatják ezeket a traumákat az anyában, és a gyermekben egyaránt. Sokszor ez az akadálya egy baba megfoganásának, így meddőnek tartott párok számára is nagyon hasznosak ezek a hétvégi csoportok.

A születés nagy energetikai beavatás, és ha jól sikerül, akkora erőt ad, amely a résztvevő és a családja egész életet meg tudja változtatni. Kevés ilyen nagy jelentőségű dolog van az életben, amely ennél megrendítőbb élmény lenne. Érdemes hát újra és újra átélni, hogy a tapasztalatok letisztuljanak és a kezdeti  hatalmas energiáinkhoz jussunk vissza.

2001-2003-ig a Transzperszonális Pszichológia és Légzés Intézetben Vivation relaxációs és transzlégzés tréneri oklevelet kaptam.

2007-2009-ben szimbólumterápiás képzésben vettem részt.

Csoportokat szervezek még várandós kismamáknak, ahol a magzattal való kapcsolatfelvételen keresztül készülünk az anya által átélhető legjobb szülésre.

Egyéni szimbólum és transzlégzés terápia keretében foglalkozom várandósokkal és olyan személyekkel, akik életükben és szellemi fejlődésükben elakadnak, nem érzik hatékonynak magukat és nem elégedettek azzal az élettel, amit élnek.

Információ: www.szuletestrening.hu