Tanácsadók  ›   Kiemelt tanácsadók

Kiemelt tanácsadók - Oláh Rita

Oláh Rita

Integrál tanácsadó, mentálhigiénés segítő szakember és pszichodráma vezető vagyok.

Hiszek abban, hogy az elfogadást és pozitív odafordulást nyújtó /segítői/ kapcsolatban, lehet igazán megismerni valódi önmagunkat, rálelni belső erőforrásainkra, hajtóerőinkre, és ez által Kierkegaard szavaival élve „azzá válni, akik valójában vagyunk”.

Az Integrál Akadémián 2016-ban integrál tanácsadóként végeztem. Mentálhigiénés segítő szakember képzettségemet a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem. 2021-ben a Magyar Pszichodráma Egyesület által elismert pszichodráma vezető lettem. Mestereim, akiknek sokat köszönhetek Gánti Bence, Dr Daubner Béla, Kovács - Napier Rózsa.

Az segítő beszélgetés során elmondhatod, ami benned van. Elfogadással, értő figyelemmel kísérlek önmagad, kapcsolataid és helyzeted megismerésében és megértésében. Őszinte és biztonságos teret nyújtok ahhoz, hogy szabadon megélhesd érzéseidet, rátalálj a stabilitást és biztonságot nyújtó belső értékeidre, működési módjaidra. Pozitív odafordulással és mentálhigiénés eszközökkel segítelek abban, ha úgy döntesz változást szeretnél az életedben, és te magad is változni szeretnél egy jobb élet reményében. 

Amiben kísérni tudlak:

- Párkapcsolati, családi, baráti és munkahelyi kapcsolati nehézségek kezelése.

- Kapcsolati veszteségek feldolgozása.

- Szeretnéd az érzéseidet tisztán kommunikálni, a saját igényeidet kifejezni, és adott helyzetekben határt húzni.

- Gyakran vagy stresszes, feszült.  

- Elindulnál az önismeretben.

- Egyszerűen szeretnéd, hogy valaki meghallgasson és figyeljen rád. Szeretnél biztonságos közegben önmagadra és nehézségeidre jobban rálátni, és érzelmileg megerősödve elégedettebb és egészségesebb életet élni.

Pszichodráma módszerével segítelek abban, hogy a csoportban megéld spontaneitásodat, kreativitásodat. Mozgásos, interaktív gyakorlatok segítségével magadra ölthetsz olyan  szerepeket, amik segítenek megérteni cselekedeteidet, reakcióidat bizonyos helyzetekben. A védett és biztonságos csoport terében, problémáid megoldásában új mintákat, új megoldásokat kaphatsz és próbálhatsz ki. A csoportban nagy erőt kapsz, ha megérzed, hogy nem vagy egyedül, vannak hasonló témával dolgozó társaid, segítőid.Integrál Akadémiás barátaimmal létrehoztuk az Integrálom baráti közösséget, és a jelenleg is fejlődő Integrálom Facebook oldalt, ahol informálódhatsz az induló pszichodráma csoportunkról.

Elérhetőségeim: rita.olah.pd@gmail.com, telefon számom: 06-20-522-66-24, további információ: www.kapcsolatmagaddal.hu

x