Tartalom

Ismerd meg az Integrál Pszichológia képzés célját a négy kvadránsban!

Négy héten át bemutatjuk Neked, hogy mit jelentenek ezek a célok.

 

Mik az értékeink?

Az integrál elmélet szerint legalább négy, tovább már nem redukálható nézőpont létezik, amelyeket érdemes számításba vennünk, amikor egy adott dolgot, amit vizsgálunk, meg akarunk érteni. Ezért az összes kvadráns azt az egyszerű felismerést fejezi ki, hogy mindent legalább két alapvető oldalról közelíthetünk meg:
1.) belső és külső szemszögből és
2.) egyes vagy többes számú, azaz egyéni vagy közös nézőpontból.
A belső és külső, valamint az egyéni és közös keresztmetszete kiad négy nézőpontot: egyéni belső, egyéni külső, közös belső és közös külső. Ezt hívjuk a négy kvadránsnak.

A kvadránsokról itt olvashatsz bővebben.


Ismerd meg az Integrál Pszichológia képzés célját a négy kvadránsban!

Bal alsó kvadráns – közös belső célok: a közös együttlét élményeinek facilitálása a személyes csúcsélmények és transzformáció céljából.
Bal felső kvadráns – egyéni belső célok: az egyéni, belső élmények és fejlődés elősegítése a személyiség fejlődésének céljából.
Jobb felső kvadráns – egyéni külső célok: a tudás, a tananyag átadása, megtanítása, az integrál szemlélet kialakításáért.
Jobb alsó kvadráns – közös külső célok: szervezet és társadalmi illeszkedés egy magasabb szintű, élhető világ kialakulásának elősegítése érdekében.

 

 

1. hét
Bal alsó kvadráns - a közös együttlét élményei: igazságosság, tisztelet, kommunikáció, figyelmesség

Fontos számunkra, hogy hallgatóink örömmel tanuljanak. Úgy tapasztaltuk, a hallgató fejlődést él át, s örül annak, amikor kíváncsiak vagyunk a véleményékre, teret adunk a visszajelzéseknek, egyéni megnyilvánulásnak, párbeszédnek, és az egyéniség kibontakozásának. Ezért olyan emberi közösséget alkotunk, ahol személyes kapcsolatban vagyunk egymással, és figyelünk egymásra. A tanulásba sok sajátélményt is beleviszünk, amely sejtszintre hozza le a tudást a fejből.

 

 

Annak a kultúrának az értékrendjét, amelyet képzésünkkel elősegítünk mind az egyéni, közös, külső, belső világokban, az integrál fejlődésmodell írja le. Ebben a 10 lépcsős tudatfejlődési modellben elsősorban az 5-ről a 6. szintre történő átmenetet célozzuk, mivel úgy látjuk, hogy az emberiség társadalma jelenleg ezen az átalakuláson megy keresztül. Az 5. szint a racionalitás, a tudomány és az ateizmus világa, a 6. szint az empátia, a hitelesség, a bemélyült emberi együttlét, sajátélmények, a rendszerszemlélet, holisztikus szemlélet, a vallásosságtól független spiritualitás, és a sokszínűség elfogadásának és integrálásának a világa.

 

Mi ezeken gondolkodunk. Tarts velünk Te is!
 

 

2. hét
Bal felső kvadráns – egyéni belső célok: az egyéni, belső élmények és fejlődés / hitelesség, mélység, tudatosság, jelenlét

Egy hete bemutattuk, hogy milyen közös belső célokat tűztünk ki, amikor az Integrál Pszichológia képzést létrehoztuk.
Vajon hogy néz ki mindez, ha egyénileg, a belső megéléseket figyelembe véve vizsgáljuk meg?

Képzésünk egyben egy személyiségfejlesztő folyamat is. Az előadások mellett számos saját élményű önismereti terápiás gyakorlat és izgalmas együttlét az, ami megérleli a hallgató személyiségét. A hallgatók számára olyan helyzeteket teremtünk, ahol visszajelzéseket adhatnak egymásra, s lehetőségük van olyan önmagukkal kapcsolatos felismerésekre, amelyet a hétköznapi emberi közegben nem tudnak megélni.

 

 

Támogatjuk a hallgatóink önmegvalósítását. Arra biztatjuk őket, hogy találják meg a tananyagban a nekik megfelelő részeket, ami lelkesedésre, szárnyalásra, újító felfedezésre ösztönzi őket. A szakdolgozatot elérve pedig arra ösztönözzük őket, hogy kezdjenek önálló alkotásba, valósítsák meg képességeiket és küldetésüket, felhasználva az itt tanultakat. Emellett többen már a képzés alatt átélik tehetségük szárnybontását, amikor felajánlják segítő munkájukat az Akadémia számára abban a témában, amit a legjobban szeretnek csinálni.

 

Alkoss magad véleményt! Gyere el a Nyílt Napunkra, és éld át személyesen a saját élményű gyakorlatok átalakító hatását!  
 

 

3. hét
Jobb felső kvadráns - egyéni külső célok: Sikerünk egyik titka a jó felépítés!

Olvass itt egy kicsit arról, amit a külső szemlélő talán nehezen vesz észre: mi a sikerünk titka az oktatásban? Az előző hírlevelekben bemutatott témák mellett az, hogy tudatosan figyelünk a tudás átadásának műhelytitkaira, amely az integrál térképen a JOBB FELSŐ KVADRÁNS világa.

A képzés mögött meghúzódó filozófiánk: a személyiség integrált fejlesztő tréningje.

Képzésünk megalkotója, Gánti Bence mint gyakorló pszichológus szenvedélyesen kutatta, hogy hogyan lehet valóban megváltoztatni embereket, azaz valóban „iskolázni” őket, hogy az integrál szemléletet gyakorlatba ültessük. Arra jutott, hogy a hallgatókat legalább az alábbi ábrán látható 4 MODULBAN kell egyszerre és ÖSSZEHANGOLTAN tréningezni. Erre, s az ebből fakadó gyakorlatiasságra épül a hazai Integrál Pszichológia képzés világszínvonalban is kiemelkedő sajátossága. A képzésünk elismerést nyert többek között Németországban és az Egyesült Államokban.

A képzés kidolgozásában célunk egy integrált oktatási élmény megalkotása volt, ahol a hallgató az

  • elmélet mellett
  • jelentős saját élményű terápiás folyamatokat tapasztalhat meg,
  • továbbá kiképzik gyakorlati tanácsadói készségekre.
  • meditációs elvonulást biztosítanak számára,
  • miközben egy kulturálisan kreatív közösségben vesz részt.


 

Mindezek összhatásaként a személyisége fejlődik, transzformálódik annak a tanítványnak, aki valóban él a képzésben rejlő lehetőségekkel és végigcsinálja azt! Ha bármelyik elemet kivesszük, nem érjük el ugyanazt a hatást. Mi tehát egy olyan „elixírt” kevertünk ki, amely ezen „vegyületekből” áll. Ez az Integrál Pszichológia Képzés „receptje”, beleértve a 3 évet, ami alatt ez a sajátos „vegyület” összeérik.

 

Érdekesnek találod?
Gyere, tudj meg többet a Nyílt Napunkon március 4-én!
MINDJÁRT ITT VAN!

 


Ha felkeltette az érdeklődésedet, tarts velünk március 4-én!